2 Mayıs 2006 Salı

VESBO'nun şöhreti Çin'i aştı


Novaplast Plastik Sanayi, VESBO markalı boru ve bağlantı parçalarıyla sadece Türkiye'deki 300'ü aşkın satış noktasıyla yetinmeyerek dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Almanya, Çin ve Singapur'da ofisleri bulunun VESBO markalı ürünler 50'den fazla ülkede satılıyor. Yüzde 100 Türk markası olarak 1995'ten bu yana ihracata ağırlık verdiklerini belirten Novaplast Plastik Sanayi Genel Müdürü Dr. Samet Samedi, VESBO'nun dünya pazarındaki sektör lideri İtalya ve Alman firmalarından sonra bilinen ilk Türk markası olduğunun altını çiziyor.

Birçok üreticinin Çin mallarının piyasa girmesinden rahatsızlık duyduğunu aktaran Samedi, VESBO'nun farklı bir strateji benimsediğini ve Çin'de marka bilinirliğini oluşturduklarını açıklıyor. Uzakdoğu pazarında giren ilk plastik boru markası VESBO, şu sıralar taklitleriyle kıran kırana bir mücadele veriyor.

Samedi, Çin'de marka mücadelesi veren ve kazanan ilk ve tek Türk firması olduklarını belirtirken iddialı oldukları ürün grubunu şöyle açıklıyor: “Geniş ürün yelpazemiz bir şehrin temiz su/pis su ve altyapı/üstyapısını kuracak çeşitliliğe sahip olup sadece tesisat değil, altyapıda, su ve doğalgaz iletiminde kullanılan boru ve fittinglerde de iddialıyız.”

Novaplast Plastik Sanayi, 1992'de kurularak VESBO markasıyla termoplastik boru ve bağlantı parçalarının üretim ve satışını gerçekleştiriyor. Türkiye'de polipropilen hammaddesinden mamul temiz su boru ve bağlantıparçalarını üreten ilk firma olduklarını iddia eden Samedi, her geçe gün büyümeye devam ettiklerini 2004 Nisan ayı itibariyle üretim kapasitelerini yüzde 70 artırdıklarını açıkladı.

VESBO sıhhi tesisat boru ve fittinglerinin (bağlantı parçaları) üretiminde insan sağlığını tehdit etmeyen ve kansorejen madde içermeyen PP-R 80 Tip 3 hammaddesi kullanılıyor. Sıhhi tesisat boruları 20mm.'den110 mm çapa kadar olan üretimiyle farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek kapasitede. Alüminyum folyolu boru üretiminin öncülerinden olan VESBO, sıcak su ve kalorifer tesisat sistemlerinde 75 mm çapa kadar olan üretimi ile hizmet verirken atık suyun kullanım alanlarından uzaklaştırılması için PVC-U atık su tesisat sistemleri, boru ve ekipmanlarını üretiyor.

KobiEfor